Varı Yoğu Oyuna Harcamışız: Geçtiğimiz Yıl Oyun Endüstrisinde Yaşanan Devasa Büyüme Oranı Açıklandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinin ve artan donanım fiyatlarının, bilgisayar oyun donanım ve aksesuar endüstrisi üzerindeki etkisini ortaya koyan yeni bir rapor yayımlandı. Yeni rapora göre COVID-19 salgını sebebiyle günlerce ve hatta haftalarca evinden çıkamayan ve oynamak, çalışmak ve sosyalleşmek adına alternatif yöntemlere yönelmek zorunda kalan insanlar, çareyi kendilerini bilgisayar oyunlarına kaptırmakta buldu. 

21.02.2022 00:30:26 tarihinde yayınlandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinin ve artan donanım fiyatlarının, bilgisayar oyun donanım ve aksesuar endüstrisi üzerindeki etkisini ortaya koyan yeni bir rapor yayımlandı. Yeni rapora göre COVID-19 salgını sebebiyle günlerce ve hatta haftalarca evinden çıkamayan ve oynamak, çalışmak ve sosyalleşmek adına alternatif yöntemlere yönelmek zorunda kalan insanlar, çareyi kendilerini bilgisayar oyunlarına kaptırmakta buldu. 

NYD Group tarafından hazırlanan pazar analiz raporuna göre geçtiğimiz yıl bilgisayar oyun donanım ve aksesuar endüstrisinde yüzde 25’lik bir gelir artışı yaşandı. Raporda, COVID-19 salgınının etkisinin oldukça fazla olduğu bu artış sebebiyle dijital içerik tüketimi ve kişilerin bilgisayar oyunlarına harcadıkları sürede de genel bir artış olduğuna dikkat çekildi. 

Oyun donanımı ve aksesuarlarına yönelik tüketici harcamalarındaki artışın vurgulandığı rapora göre 2021 yılında bu pazarda 5,74 milyar dolardan fazla bir artış görüldü. Yüzde 25’lik bir artışa denk gelen bu rakam, 2020’de yayımlanan 2019 yılı rakamlarındaki 4,5 milyar dolara denk gelen yüzde 62’lik devasa artışın ardından ikinci sıraya yerleşti.  

Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve mikrofonlara karşı genel olarak artan talebin sebep olduğu çeşitli ürün kategorilerindeki büyümeyi özetleyen raporda; bilgisayar mikrofon ve monitörleri, 2020’de yayımlanan rapora benzer bir şekilde hacim artışında zirveye yerleşti. 

Öte yandan NPD, geçtiğimiz yıl boyunca dijital içerik tüketiminde yüzde 5’lik bir artış olduğunu belirterek 2021 toplamının 7,9 milyar dolar olduğunu kaydetti. Dijital içerikteki bu artışın bilgisayar oyun süresinde genel bir artışa yol açtığının altının çizildiği raporda, bu rakamların 2020'nin ortalamasına göre 1 saat artarak haftada ortalama 7,7 saate çıktığı aktarıldı. 

İLGİLİ HABER Epic Games, 2022’de Getireceği Yenilikleri Açıkladı: Birçok Dev Oyun Geliyor

Ancak NPD, bu endüstride görülen muazzam büyümenin 2022 yılı için geçerli olmayacağı görüşünde. 2022 yılı tahminlerine göre oyun ve donanım endüstrisinde bir düşüş yaşanacağı öngörülüyor. Buna göre mevcut piyasa doygunluğu ve umuyoruz ki COVID-19 kaynaklı kişisel ve toplumsa-global kısıtlamalara artık gerek kalmamasına bağlı olarak, insanların eski hayatlarına yavaş yavaş geri dönmesiyle, bilgisayar donanım ve aksesuarlarına olan genel ilgi ve talebin de düşmesi bekleniyor. 


Kaynak webtekno.com

 

Deep Fake Uygulaması ile Valorant Videosundaki Silah Kaplaması Değiştirildi

Pek çok FPS oyununda olduğu gibi Valorant’ta da silahlara daha hoş görünümler kazandırabileceğiniz skin’ler ya da Türkçe adı ile kaplamalar bulunuyor. Normal şartlarda Valorant’ta bir kaplamaya sahip olmak için ya mağazadan satın almanız ya da Battle Pass görevlerini tamamlayarak kazanmanız gerekiyor. Bir geliştirici, bu iki alternatife bir üçüncüsünü eklemek istiyor. En azından videolarda…

İnternet Sitelerini Düzenlemenizi Sağlayan Tarayıcı Eklentisi TamperMonkey Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Bugünlerde kullandığımız tüm internet tarayıcılarına pek çok farklı eklenti ve uzantı ekleyebiliyoruz. Bu eklentiler sayesinde ziyaret ettiğimiz internet siteleri üzerinde bazı görüntüleme değişiklikleri yapabiliyoruz. TamperMonkey ise tüm bu eklentileri tek bir hizmet olarak sunuyor. Bir komut dosyası yöneticisi olan TamperMonkey, karmaşık bir yazılım gibi görünse de aslında basit bir tarayıcı eklentisidir.

Kim Kardashian Dahil Dünyaca Ünlü İsimlere Kripto Para Dolandırıcılığı Davası

Son yılların en popüler yatırım araçlarından bir tanesi haline gelen kripto paralar, zaman zaman büyük dolandırıcılıklara araç olabiliyorlar. Bazen bir kripto para projesinin bazense bir kripto para borsasının dolandırıcılık amacıyla kurulduğu, iş işten geçtikten sonra anlaşılıyor. Türkiye'de kurulan kripto para borsası THODEX, bunun en net örneklerinden bir tanesiydi.

Çöpler Sadece Dünyada Bir Sorun Değil: Uluslararası Uzay İstasyonu, Acil Yörünge Değiştirdi

Birçok alanda yer çekimsiz ortamda bilimsel çalışmaların yapıldığı yer olan Uluslararası Uzay İstasyonu, tarihi boyunca çeşitli tehlikelerle yüz yüze geldi. Bu tehlikelerden en günceliyse ancak bugün açıklandı. NASA tarafından yapılan açıklamaya göre İstasyon, 11 Kasım günü uzay çöpüyle çarpışmamak için yörüngesinde acil değişiklik yapmak zorunda kaldı.